За нас

KIMA CHEMICAL CO.,LTD

По години напор на пазарот, доставивме производи со целулозни етери во повеќе од 20 земји.

20181024103128

KIMA CHEMICAL CO.,LTD е професионален производител на целулоза етер во Кина, специјализиран за производство на целулозен етер, вкупен капацитет од 20000 тони годишно. Нашите производи се хидроксипропил метил целулоза (HPMC), хидроксиетил целулоза (HEC), хидроксиетил метил целулоза (HEC) Карбокси метил целулоза (CMC), редисперзибилен полимер во прав (RDP) итн., кој може да се користи широко во градежништвото, лепило за плочки, сув мешан малтер, ѕиден кит, боја, фармацевтски, прехранбени, козметички, детергенти итн.

Кои сме ние?

KIMA CHEMICAL CO.,LTD е сигурна кинеска фабрика за производи од деривати на целулоза,

Сместена во прекрасниот историски и културен град и националната хемиска база за производство-Зибо, нашата компанија е модерно претпријатие кое интегрира истражување и развој, производство и трговија.Производство на хемиски производи како што се хидроксипропил метил целулоза, метил целулоза, хидроксиетил целулоза, натриум карбоксиметил целулоза, метил хидроксиетил целулоза, редисперзибилен латекс прав, итн. нафтени адитиви и многу други полиња.

Компанијата има лабораторија и е опремена со инженери со полно работно време за строго да го контролираат квалитетот, да се осигураат дека сите показатели за производите надвор од фабриката се добро и да обезбедат персонализирани производи според потребите на клиентите.Имаме целосен сервисен систем, силна техничка сила, производствена опрема и хуманистички менаџмент, и се стремиме постојано да го подобруваме севкупниот квалитет на компанијата и да следиме модел на имиџ на индустријата.

 

KIMA CHEMICAL CO.,LTD непоколебливо ќе се потпира на силна техничка сила и совршен систем за управување со квалитет за да им обезбеди на клиентите производи и совршена услуга по продажбата. Компанијата се сметаше за „најдобра компанија за економска ефикасност“ од страна на Општинскиот комитет Шандонг, „ AA Level Credit Company“ од Agricultural Bank of China и „ISO Quality Management Standard Company“ .Добиваме прва класа награда во Шандонг научен и технолошки напредок;KimaCell® целулозниот етер беше награден од Одделот за публицитет во Шандонг како добро познат бренд на индустријата за целулозни етери во Шандонг;KimaCell® беше ценет како познат заштитен знак на домашниот пазар на целулоза етер.По години напор на пазарот, доставивме производи со целулозни етери во повеќе од 20 земји.

 

Што ќе правиме?

Ние произведуваме производи од целулозни етери како што се хидроксипропил метил целулоза (HPMC), хидроксиетил метил целулоза (MHEC), хидроксиетил целулоза (HEC), карбокси метил целулоза (CMC), редисперзибилен полимер во прав (RDP) итн.

 

Како решаваме?

Ние ги решаваме проблемите со поставување прашања и решавајќи проблеми преку нашата способност да креираме и применуваме специјализирана хемија, овозможувајќи им на нашите клиенти да ја засилат ефикасноста, да ја подобрат употребливоста, да ја зголемат привлечноста, да обезбедат интегритет и да ја зголемат профитабилноста на нивните производи и апликации.

 

Што ветуваме?

Ние сме страсни и истрајни решавачи, посветени на развивање практични, иновативни и елегантни решенија за сложени проблеми во применетата хемија, секогаш пробивајќи ги можните граници и ја подобруваме конкурентноста на нашите клиенти во различни индустрии.

 

Кој е нашиот иден план?

Сега, инвестираме нова фабрика за целулоза етер во новата област Бохаи, која е оддалечена 80 километри до пристаништето Тијанџин, годишниот капацитет е 27000 тони, главно произведува целулозни етери, како што се фармаекципиенси и храна HPMC, индустриско одделение Хидроксипропил метил целулоза HPMC и хидроксиетил метил целулоза MHEC итн.

 

Која е нашата услуга?

Можеме да произведуваме различни сорти на производи од целулозни етери, како фармацевтски, прехранбен, индустриски квалитет, може да ги задоволи барањата на клиентите од различни области на апликација. Ние исто така можеме да го дизајнираме производот според барањата на клиентите.Ги разбираме индивидуалните потреби на нашите клиенти и тоа ни овозможува индивидуално да ги исполниме барањата и помагаме да обезбедиме услуги со додадена вредност за подобрување на нивниот процес и готови производи.

 

Кои се нашите вредности?

Нашите основни вредности ја одразуваат долгорочната посветеност на нашата традиционална компанија, ја покажуваат нашата цврста посветеност кон нашите луѓе и клиентите и го демонстрираат нашиот начин на работа.

Овие вредности се безвременски и фундаментални за сè што правиме и ни помагаат да ја поставиме основата за клучните иницијативи и заложби во одржливоста, влијанието во заедницата, различноста, еднаквоста и вклученоста и други начини на кои работиме.

 

Која е нашата култура?

Различноста, правичноста и толеранцијата се во сржта на нашата култура со високи перформанси.Сега, од високи менаџери до раните кариери, работиме напорно на зголемување на застапеноста.Го мериме нашиот напредок за да видиме што функционира и што може подобро да се направи.Воспоставуваме системи за практики и поддршка, како што е нашата група за ресурси на персоналот, за да ги задоволиме потребите на различни групи луѓе и да ни помогне на сите да имаме вештини за промовирање на инклузивноста.

 

KIMA се придржува до деловната филозофија на „Иновации во науката и технологијата, напредува со времето“, потпирајќи се на напредна производствена опрема, комплетна опрема за инспекција и производствени погони усогласени со стандардите, како и напредни производни и апликативни предности во технологијата за да се обезбеди стабилен квалитет на различни производи И пазарна приспособливост, обезбедување повеќе избори и одлични услуги за домашните и странските клиенти.

КИМА е подготвена да оди рака под рака со луѓе со увид од сите сфери на животот, активно да истражува и заеднички да одржува убава средина и грижа за здравјето на луѓето со високо чувство на општествена одговорност!


WhatsApp онлајн разговор!